10 manieren om zaken doen weer persoonlijk te maken met video messaging
Inschrijven
Blog / Videomarketing, Overig

10 manieren om zaken doen weer persoonlijk te maken met video messaging

Indy / woensdag 13 september 2017
Leestijd: +/- 5 minuten

Video is uitgegroeid tot de koning van online content en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Momenteel is video goed voor 73% van het internetverkeer en wordt er alleen al op Facebook, YouTube en Snapchat dagelijks meer dan 25 miljard keer naar video gekeken. Video heeft de kracht om met meerdere mensen tegelijk te communiceren en een boodschap meer impact te geven. Dit gebeurd niet alleen meer op persoonlijk niveau, ook op zakelijk gebied wordt er gretig gebruik gemaakt van online video en hier vindt momenteel een merkwaardige marketing shift plaats.

Video is meer engaging dan welke content soort dan ook. Het heeft de kracht om massamedia menselijk te maken, deelt informatie op een effectieve manier en geeft de kans om emoties in de boodschap te verwerken. Dit zorgt voor een grotere impact. Naast het hebben van face to face contact is video hetgeen wat het meest dichtbij echt contact komt, het is dus geen verrassing dat ook bedrijven hier gebruik van maken buiten de traditionele marketing tactieken om.

Dankzij de vele technologieën die video ondersteunen zien we een enorme toename in persoonlijke en interactieve video, social video, livestreams, real-time video conferenties, het beveiligd delen van interne video’s en uiteraard: Video messaging. Video messaging is een simpele manier om korte boodschappen een grotere impact te laten hebben, het bekijken van een video heeft 60.000 keer meer impact dan het lezen van een tekst en er is geen tweerichtingsgesprek voor nodig.

Video messaging is op tientallen manieren toe te passen en kan je huidige communicatie op veel vlakken versimpelen. Vandaag deel ik 10 manieren met jou:

Video Blogging

Zorg dat je blog nog interessanter wordt door de geschreven content te belichten of samen te vatten in een zelf opgenomen video. De lezers van je blog zullen een sterkere verbintenis met jou, je product of dienst voelen en je boodschap wordt beter begrepen. Iemand die de blog normaal niet helemaal uit zou lezen heeft misschien wel behoefte aan een samenvatting, hierin krijg je dus eigenlijk een tweede kans om de lezer/kijker tot actie over te laten gaan. Zorg dat je video juist ge-embed is, zo boost je ook nog je SEO prestatie.

Meer leren over video SEO? Klik: Video SEO: Zo scoort je video organisch in Google!

Event marketing

Gebruik de kracht van persoonlijke video om het bereik van potentiële partners, sponsors, event sprekers en aanwezigen te vergroten en meer engagement te creëren. Maak bijvoorbeeld een video waarin de sprekers van jouw event kort een probleemstelling belichten, met de boodschap dat de antwoorden gedeeld zullen worden op het event of deel een aftermovie met alle aanwezigen in de ”bedankt dat je er was” e-mail. 

Digitale marketing

Maak gebruik van screen capture video’s waarin je ‘live’ laat zien hoe bijvoorbeeld software systemen werken, er op de website genavigeerd kan worden, hoe iemand alles kan halen uit een online experience of zelf iets kan ondernemen (het maken van een video, het toevoegen van instellingen, het bouwen van een YouTube kanaal).

PR en Branding

Val op bij journalisten en andere contacten waar je exposure door kan krijgen. Pitch je bijzondere verhaal, nieuwe ideeën of nieuws in een pakkende video. Op deze manier creëer je een persoonlijke band en dit vergroot de gunfactor.  

Doet jouw bedrijf of merk mee aan een award uitreiking? Voeg een persoonlijke, maar wel professionele video toe aan de inschrijving. Deel in eigen woorden wat achtergrondinformatie (als het relevant is ook van jou persoonlijk), waarom jullie het verdienen om te winnen en hoe deze award een positieve impact heeft op de huidige ambities en doelstellingen.

Sales

Nog niet zeker van conversie bij een specifieke prospect of heb je misschien net een sales call gevoerd? Vat dit gesprek nog even samen met een persoonlijke video in de mail. Bedank de ander voor zijn of haar tijd en interesse, benadruk de oplossing die jouw product of dienst brengt op zijn of haar vraag en benadruk de vervolgstap die afgesproken is. Biedt hierbij ook nog de kans om rechtstreeks vanuit de video te converteren. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van een link of een conversie knop. In de praktijk wordt dit vaak gebruikt als video voicemail, Wistia heeft hier een aantal goede voorbeelden van:

Stand out in the Inbox with Video Voicemails | Wistia Blog

Interne training

Zijn er veranderingen binnen het bedrijf die invloed hebben op de medewerkers? Bijvoorbeeld een sales pitch die aangepast moet worden? E-mail al je sales medewerkers met een persoonlijke video. Door het delen van een instructievideo gaat het onderwerp meer leven en kun je aan meerdere medewerkers tegelijk en op afstand uitleggen wat er moet gebeuren, voorbeelden geven en de aandacht beter vasthouden. Omdat de video herhaalbaar is kunnen de medewerkers het terugkijken totdat de verandering automatisme wordt.

Product uitleg

Stuur nieuwe klanten een e-mail met een korte video waarin je de gebruiksaanwijzing van het door hun aangekochte product op een behapbare manier deelt. Bied jij geen product maar een dienst aan? Geen probleem. Je zou kunnen uitleggen hoe de vervolgstappen er uit zien en wat de klant te wachten staat.

E-mail handtekening

Gemiddeld versturen wij 122 e-mails per dag, dat is een hele berg aan tekst. Als je in een klantgerichte functie zit wil je graag focussen op interactiviteit en het bieden van de juiste hulp door een persoonlijke touch toe te voegen aan je communicatie.  Dit is echter moeilijk omdat e-mail (naast het feit dat het een directe communicatielijn is) toch heel onpersoonlijk is. Vaak heb je contact met iemand, terwijl je niet eens weet wie die persoon is. Een goede oplossing hiervoor is het toevoegen van een korte video aan je e-mailhandtekening. Jouw contacten kunnen een gezicht bij je berichten plaatsen en het gevoel dat je elkaar ”kent” neemt toe en wekt vertrouwen op. Nu voelt het meer als menselijk contact en je zult zien dat de communicatie hierdoor bevordert.

Blog / Videomarketing

De 10 meest voorkomende videomarketing fouten en hoe deze te ontwijken zijn

Succesvolle videomarketing vergt een goede aanpak van begin tot eind, dit blijkt in de praktijk toch nog moeilijk. Wij zien helaas veel fouten voorbij komen. Zorg dat het jou niet overkomt!

Laatste posts