Een toename van 157% in organische zoekopdrachten door video, dit is het geheim!
Inschrijven
Blog / Customer Journey, Videomarketing

Een toename van 157% in organische zoekopdrachten door video, dit is het geheim!

Bas / donderdag 29 maart 2018
Leestijd: +/- 4 minuten

Één van de bekendste en populairste vormen van video reclames, zowel op tv als online, blijven film trailers. Voor sommige films zitten de fans er in spanning op te wachten, zoeken de video’s zelf op en het scoort organisch goed. Voorheen bleef het in de filmwereld nog vrij traditioneel, maar langzamerhand wordt ook hier de kracht van video marketing ontdekt en er wordt verder gekeken dan enkel het gebruiken van één trailer als advertentie. Een goed voorbeeld is de succesvolle videomarketing campagne voor de film “The Greatest Showman”.

Het doel van deze videomarketing campagne was om meer bezoekers in december naar de bioscoop te krijgen. Omdat de film met Kerst uitkwam, een periode waar veel films uitkomen en mensen een drukke sociale agenda hebben, was de uitdaging extra groot om op te vallen bij de doelgroep. Het idee was daarom om verder te gaan dan enkel de film trailer en er moest out-of-the-box gedacht worden.

In plaats van het proberen om één goede trailer te maken koos 20th Century Fox UK er daarom voor om drie verschillende versies van de 30 seconden durende trailer te maken die werden toegepast als skippable advertenties. Zo werd er gekeken welke versie het beste presteerde bij het publiek. Dit werd gedaan door te meten hoe lang de advertenties bekeken werden en het percentage van voltooide weergaven. Dit was de 30 seconden versie die het beste presteerde:

Wat er vervolgens gebeurde noemen wij de Video Customer Journey, hetzelfde principe als de klantreis toegepast op online video content, één van de meest succesvolle videomarketing strategieën. De Video Customer Journey werd gevormd zoals het hoort: Met de beschikbare data afgestemd op de doelgroep, relevantie, specifieke contactmomenten en de juiste opvolging binnen de klantreis. Iets wat wij recent ook toepaste voor onze klanten Carhartt Europe en KLM BlueBiz.

De winnende advertentie werd skippable ingezet op meerdere platformen en er werd gemeten wie de trailer bekeek en wie ervoor koos om te skippen. Op basis van deze data werden er op latere momenten van de campagne nog andere advertenties aan de kijker getoond.

Was je een ‘’skipper’’? dan kreeg je deze 20 seconden call-to-action advertentie te zien die zich focuste op de romance tussen twee karakters in de film (wat een belangrijk deel van het verhaal is).

De mensen die de 30 seconden advertentie niet skipten kregen twee opvolgende video advertenties. De eerste was een behind-the-scenes video waarin je als kijker een beeld kreeg van de acteurs die de dans en stunts van de film oefenden. Later kreeg je dan nog een 10 seconden advertentie te zien, deze moest je helpen herinneren om de film te gaan kijken in de bioscoop.

Zo vormde zich de volgende video customer journey:

De videomarketing campagne was een daverend succes en heeft o.a. gezorgd voor:

Volgens Chris Green, marketing director bij 20th Century Fox UK, heeft de bewezen effectiviteit van dit experiment hun benadering van online video in een marketingplan voor films veranderd. Het uploaden van een tv-trailer is niet meer voldoende. Voor de toekomst is een kernonderdeel van hun strategie het testen en leren met verschillende online advertentie- en advertentie lengte-combinaties. Hier zouden meer bedrijven een voorbeeld aan moeten nemen. 

Bij FJ staan we sterk achter deze mindset. Het hebben van een video customer journey is een bewezen succesvol onderdeel van een echte videomarketing aanpak (wat helaas door veel ‘’videomarketing bureaus’’ nog niet wordt toegepast). Daarom ook ons credo: Één video is geen video. Deze case is in dat opzicht een perfect voorbeeld, wij hopen er meer van tegen te komen!

Blog / Videomarketing

In samenwerking met Scotch & Soda: 92 Internationale video variaties met verbluffende resultaten

De wereld van videomarketing is al enige tijd sterk in ontwikkeling, zonder enkel teken dat dit binnenkort minder wordt. Een belangrijke ontwikkeling is gaande op het gebied van videoformaten. Amsterdams modebedrijf Scotch & Soda begrijpt dit maar al te goed en wilde daarom hun prachtige “From Amsterdam, From Everywhere” videocampagne geschikt maken voor advertenties op zowel YouTube, Facebook en Instagram.

Laatste posts