20 fascinerende redenen om met video marketing te beginnen
Inschrijven
Blog / Videomarketing

20 fascinerende redenen om met video marketing te beginnen

Indy / dinsdag 19 september 2017
Leestijd: +/- 3 minuten

Het wordt steeds moeilijker om online video te ontwijken. Het is onmogelijk om door je social media accounts heen te scrollen zonder video tegen te komen. Het is duidelijk dat video is uitgegroeid tot de koning van online content. Momenteel is video goed voor 74% van het internetverkeer en wordt er alleen al op Facebook, YouTube en Snapchat dagelijks meer dan 25 miljard keer naar video gekeken. Dit geldt niet alleen voor social media, ook op bedrijfswebsites groeit het aantal video’s gestaag.

Wat alleen nog voor veel marketeers niet duidelijk is, is hoe snel de wereld van video marketing precies groeit. De afgelopen jaren is er zoveel veranderd en ontwikkeld op gebied van video marketing. Waarom gebeurt dit? Waarom is het gebruik maken van online video nou zo’n goede beslissing?

Hier zijn 20 redenen waarom het belangrijk is dat jouw bedrijf of merk gebruik maakt van video marketing:

1.  Het menselijke brein verwerkt visueel beeld 60.000 keer sneller dan tekst – Hubspot.

2.  In 2018 zal 79% van het internetverkeer uit video bestaan – Cisco.

3.  Alleen al op Snapchat, YouTube en Facebook wordt dagelijks meer dan 25 miljard keer naar video gekeken – VidYard.

4.  75% van de ondernemers kijkt minimaal één keer per week naar werk gerelateerde video’s en hiervan bezoekt 65% de website van de marketeer na het zien van de video – Forbes.

5.  Door het toevoegen van video op je website neemt de kans op een plek op de eerste pagina tussen de zoekresultaten op Google met 50% toe – Forrester.

6.  Video op een landingspagina zorgt voor 80% of meer kans op conversie – VidYard.

7.  Door het toevoegen van video aan je social media mix neemt de kans op interactiviteit en het delen van je post met 10 keer toe – Content Marketing Institute.

8.  Tussen april en november in 2015 is het aantal videoweergaven op Facebook verdubbeld van 4 miljard naar 8 miljard weergaven per dag – Facebook.

9.  52% van de marketing professionals wereldwijd verkiezen video als het meest winstgevende type content – Adobe.

10.  70% van de business to business marketeers wereldwijd geeft aan dat video marketing voor de hoogste conversie zorgt – Demand Metric.

11.  96% van de business to business bedrijven zeggen video te gaan gebruiken in het komende jaar – Business 2 Community.

12.  Bedrijven die gebruik maken van online video geven gemiddeld 19% minder uit aan een marketing lead dan bedrijven die geen gebruik maken van online video – Aberdeen.

13.  46% van de kijkers ondernemen actie na het zien van een video – VidYard.

14.  Bedrijven die gebruik maken van video marketing groeien elk jaar zo’n 49% sneller dan bedrijven die geen online video inzetten – Aberdeen.

15.  Organisch zoekverkeer neemt gemiddeld 157% toe door het gebruik van online video – Brightcove.

16.  40% van de consumenten geeft aan dat video een positieve invloed heeft op het aankoopbesluit – Adobe.

17.  ⅓  van alle internetgebruikers zit dagelijks op YouTube, dat zijn er meer dan een miljard – YouTube.

18.  Websitebezoekers besteden 2,6 keer meer tijd op een pagina met video – Wistia.

19.  Bedrijven of merken die gebruik maken van video genereren gemiddeld 66% meer leads dan bedrijven die geen video inzetten – Aberdeen.

20.  81% van de bedrijven die starten met video marketing zien een toename in verkoopcijfers – Wyzowl.

Het valt niet meer te ontkennen, video marketing is onmisbaar binnen je marketingstrategie.  Het wordt veelvuldig gebruikt en ontwikkeld zich in hoog tempo door. Echter wordt er nog geen optimaal gebruik gemaakt van video marketing en blijft de strategie vaak achterwege. Ook het meten van resultaten gebeurd minimaal, ondanks dat dit een grote schakel is in het behalen van de gewenste resultaten. Video marketing is meer dan het verspreiden van een online video en wederom toond dit aan dat het gebruik van een video marketing bureau onmisbaar is om op de lange termijn aan succesvolle video marketing te doen. Dit kwam naar voren in onderzoek dat Adfo groep dit jaar uitvoerde. Benieuwd hoe jij deze valkuil kan omzeilen?

Bekijk ook onze infographic naar aanleiding van het Adfo onderzoek: Videomarketing in opmars bij marketeers

Blog / Videomarketing

Video marketing in opmars bij marketeers

Het gebruik van online video is de afgelopen jaren flink gestegen en marketeers zien nu ook de toegevoegde waarde in, strategie en optimalisatie blijft echter nog te vaak achterwege en dit is van grote invloed. Wij hebben de belangrijkste statistieken uit het Adfo onderzoek voor je gebundeld.

Laatste posts