3 manieren om video onderdeel te maken van je dagelijkse online content
Inschrijven
Blog / Videomarketing

3 manieren om video onderdeel te maken van je dagelijkse online content

Indy / donderdag 25 januari 2018
Leestijd: +/- 5 minuten

Terwijl mensen online hun dag doorbrengen – van het scannen van het nieuws tijdens het ontbijt tot het ontspannen tijdens de avond – houden ze zich op verschillende manieren met verschillende soorten content bezig.

Wanneer je online video content deelt is het belangrijk om te begrijpen hoe veranderende gemoedstoestanden van invloed zijn op wat men bezig houdt. Onlangs maakte Twitter for Business de resultaten van het Video on Twitter online onderzoek bekend waar onder andere uit blijkt wanneer men behoefte heeft aan verschillende soorten video content. Gebruik deze inzichten om de impact van jouw video-inhoud te maximaliseren, afhankelijk van waar mensen naar op zoek zijn.

 

’s Ochtends: Op de hoogte blijven

De wereld beweegt snel. De dagen van mensen zijn intens, maar vaak wel op te delen in een aantal momentum waar de aandacht te winnen valt. Als bedrijf of merk kun je hier goed op inspelen met video content die je op specifieke tijden publiceert.

Of het nu gaat om grote nieuws evenementen of de laatste roddels over beroemdheden, mensen zoeken vaak naar snelle, informatierijke hits terwijl ze ontbijt eten of naar het werk gaan. Ze willen de toon zetten voor de komende dag door nieuws en updates in te halen die ze tijdens de nachtrust hebben gemist.

Wat voor video content kun je dus in de ochtend het beste met je doelgroep delen?

Mensen worden graag op de hoogte gebracht van het nieuws, maar ze zijn niet per se op zoek naar een diepgaande verslaggeving want men is ondertussen ook bezig met andere dingen. Een goed voorbeeld hiervan is hoe RTL Nieuws dit doet, elke ochtend delen zij verschillende korte video’s die de nieuwste krantenkoppen ondersteunen en verduidelijken.

Goedemorgen, Een mild weertje hoor, vandaag. We beginnen bijna overal met zon, later kan er wat regen vallen, maar veel kan dat niet zijn en het wordt maximaal 9 graden. #buienradar #rtlweer #rtlnieuws #wolken #zon #regen #mild #zachtvoordetijdvanhetjaar

A post shared by RTL Nieuws (@rtlnieuws) on

12:00 – 18:00 uur: Op zoek naar afleiding en snelle overwinningen

In de bovenstaande afbeelding is te zien wat de gemoedstoestand van mensen tussen de middag is. Doordat men overdag druk is met werk wordt er vooral online naar vermaak gezocht. Er is meer behoefte aan luchtige, korte, amuserende video’s.

Hoe kun je hier als bedrijf of merk het beste op inspelen?

Biedt tijdens de middagpauze bijvoorbeeld iets dat grappig en boeiend is of deel een korte how-to video die men op dit specifieke moment kan bekijken.

Later op de dag maakt men zich op voor de avond. Mensen kiezen uit bij welk restaurant ze gaan eten, anderen zoeken een recept of plannen een lijstje voor de boodschappen op weg naar huis. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat hier perfect op ingespeeld heeft is: Buzzfeed’s Tasty. Zij zijn erin geslaagd om het publiek te laten bladeren naar ideeën voor het diner. Deze populaire, snelle video’s geven een gevoel van voldoening, leren hoe je een nieuw gerecht kunt maken door een recept van begin tot eind te bekijken.

 

18:00 uur – middernacht: Ontspannend en betrokken bij persoonlijke interesses

Na een lange dag werken en andere verplichtingen willen mensen zich ontspannen en hun interesses voeden, laagdrempelig vermaak zonder hier veel nadenk werk bij nodig te hebben, denk aan prime time-tv, een rustgevende video of grappige GIF. 

Een mooi voorbeeld hiervan is Adobe die graag visueel aantrekkelijke video’s of geanimeerde GIF’s met zijn doelgroep van creatievelingen (denk aan marketeers en designers) deelt. Dit is een goed voorbeeld van iets zeer onbenulligs waar de mens zich na een drukke dag heerlijk in kan verliezen.

Animator @zolloc reminds us that a little chaos can help us think outside the box.

A post shared by Adobe (@adobe) on

 

Hopelijk heb je nu weer wat nieuwe inspiratie! Op een drukke tijdlijn valt video op en kan het je helpen contact te maken met je publiek. Van een eigenzinnige, leuke inhoud tot how-tos en nieuws aankondigingen, video moet deel uitmaken van je dagelijkse contentstrategie en wordt zo ook onderdeel van de klantreis.

Denk eens na over hoe jouw bedrijf of merk nog meer kan doen met online video content op verschillende momenten van de dag. Uiteraard heeft niet iedereen de mogelijkheid om op ieder gewenst moment in te haken op de wens van de doelgroep, maar je kunt al een heel eind komen, plan die brainstorm sessie in!  

Blog / Videomarketing

Alles wat je nodig hebt voor succesvolle videomarketing in 2018

Hij is er! Het videomarketing handboek is jouw one-stop-shop voor alles rondom het bouwen van een eigen videomarketing strategie en de laatste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van online video in 2018.

Laatste posts