Alles wat je nodig hebt voor succesvolle videomarketing in 2018
Inschrijven
Blog / Videomarketing

Alles wat je nodig hebt voor succesvolle videomarketing in 2018

Indy / dinsdag 30 januari 2018
Leestijd: +/- 3 minuten

Hij is er! Het videomarketing handboek is jouw one-stop-shop voor alles rondom het bouwen van een eigen videomarketing strategie en de laatste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van online video in 2018. In deze guide delen wij alles wat je nodig hebt om dit jaar succesvol videomarketing in te kunnen zetten, zo ga je onder andere leren:

Waarom videomarketing in 2018?

Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe ontwikkelingen op videomarketing gebied.

Video is uitgegroeid tot de koning van online content en het einde lijkt nog lang niet in zicht. Momenteel is video goed voor 73% van het internetverkeer en wordt er alleen al op Facebook, YouTube en Snapchat dagelijks meer dan 25 miljard keer naar video gekeken. Video heeft de kracht om met meerdere mensen tegelijk te communiceren en een boodschap meer impact te geven.

Uit onderzoek blijkt dat CEO’s content nog steeds het vaakst noemen als ontwikkelgebied in 2018. “Het vertellen van verhalen staat voorop” en investeringen in content worden verhoogd, met name de content die bedoeld is om het bereik uit te breiden op andere – met name digitale – platformen. Denk hierbij aan het digitaliseren van bestaande content of het toevoegen van online video.

Online video die dicht bij de core business van het bedrijf ligt. Meer van hetzelfde, maar dan beter. Het doel is niet alleen om het bereik te vergroten. Het voordeel van eigen content is namelijk ook grip hebben op de verspreiding via alle kanalen. Het samenwerken met een professionele videomarketing partij is hierbij van groot belang. Als er geen kwalitatief hoogwaardig, origineel en meeslepend materiaal wordt geproduceerd wat ook via de juiste kanalen wordt verspreid loop je het risico om achtergrondruis te worden.

Het is duidelijk dat video een duidelijke richting op gaat in de toekomst van digitale marketing. Uit het recente Visual Networking Index-rapport van Cisco Systems blijkt dat de dominantie van video op het internetverkeer zal verviervoudigen tussen 2015 en 2020. Tegen 2019 zal video meer dan 80% van het internetverkeer vertegenwoordigen. In 2020 zal het internet 3 biljoen video minuten per maand bevatten, wat neerkomt op 5 miljoen jaar aan online video content per maand, of ongeveer 1 miljoen video minuten per seconde.

Dit zijn enorme cijfers. Het is niet meer te ontkennen dat online video de toekomst heeft. Ook in 2018 zal de populariteit blijven toenemen.

 

Download nu het videomarketing handboek om erachter te komen wat dit jaar de grootste trends zijn en hoe jij hier zelf succesvol mee aan de gang kunt.

Laatste posts