Alles wat je met YouTube kunt doen naast het bekijken van video’s
Inschrijven
Blog / Overig

Alles wat je met YouTube kunt doen naast het bekijken van video’s

Bas / dinsdag 13 februari 2018
Leestijd: +/- 3 minuten

Dat YouTube mensen de mogelijkheid geeft om zelf video’s te uploaden en bekijken is voor iedereen wel bekend. Het videoplatform groeide de afgelopen jaren enorm en is constant bezig met het ontwikkelen en verbeteren van bestaande en nieuwe diensten. Wist jij bijvoorbeeld dat je naast video’s streamen nog meer met YouTube kunt doen? Zo heb je de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied van video marketing, maar kun je ook bij YouTube terecht voor meerdere relax momenten en interactieve spellen.

YouTube Creator Academy

Uiteraard is het besteden van aandacht aan jouw YouTube kanaal een goede manier om te zorgen voor verbondenheid met jouw doelgroep. Het maken en onderhouden van zo’n kanaal vereist echter wel de nodige kennis en aandacht, die nog niet iedereen bezit. Hier heeft YouTube een hulpmiddel voor ontwikkeld. Met de YouTube Creator Academy leer je hoe je een kwalitatief goed YouTube kanaal bouwt.

Binnen deze online omgeving vind je verschillende gratis online cursussen die je onder andere helpen bij het maken van betere video’s, het groeien van je kanaal, het versterken van de band met je volgers en het zorgen voor inkomsten via je YouTube kanaal.

Niet ieder kanaal is hetzelfde, daarom kun je bijvoorbeeld kiezen tussen cursussen voor beauty kanalen, muziek kanalen of gaming kanalen. Ook wordt er rekening gehouden met de laatste ontwikkelingen op het gebied van video, denk hierbij aan de gespecialiseerde video cursussen die gevolgd kunnen worden zoals 360 graden video’s en virtual reality. In totaal biedt YouTube Creator Academy ca. 70 uur aan cursussen aan.

Bekijk hier het complete aanbod aan cursussen.

Think with Google

In 2006 werd YouTube overgenomen door Google voor een kleine 1,65 miljard dollar.

Op de website thinkwithgoogle lees je alles over de laatste marketing insights en data met betrekking tot Google, dus ook YouTube. Op dit platform worden allerlei interessante artikelen geplaatst waar je als marketeer veel bruikbare informatie uit kunt halen. Wat deze artikelen zo interessant maakt is het gebruik van veel bestaande data, voorbeelden van geslaagde (video) campagnes en interviews met experts op het gebied van video marketing. Een voorbeeld van zo’n artikel met bijbehorende data lees je in dit artikel over hoe online video sport fans beïnvloedt.

YouTube Deja:View

Ben je een die-hard YouTube kijker en op zoek naar een beetje competitie? Dan is YouTube Deja:View echt iets voor jou. Met deze quiz kun je jouw kennis testen over de trending YouTube video’s. Deja:View laat je de meest recent populaire YouTube video’s zien met een bijbehorende multiple choice vraag. Vervolgens heb je tien seconden de tijd om deze vraag te beantwoorden. Hoe sneller je het goede antwoord hebt geselecteerd, hoe meer punten je krijgt.

Om het nog leuker te maken speel je tegen andere YouTube gebruikers, die zich overal ter wereld kunnen bevinden. Elk spel kent een winnaar en er wordt op die manier een wereldwijd klassement bijgehouden van de beste spelers. Iedere week komt er een nieuwe versie uit zodat de vragen relevant en up-to-date blijven.

Klik hier om een potje te spelen.

YouTube Easter Eggs

Naast Deja:View heeft YouTube regelmatig zogeheten ‘easter eggs’. Deze easter eggs zijn verstopte grappige functies op de website die vaak inspelen op trends van dat moment.

Een voorbeeld van een YouTube easter eggs is de ‘Harlem Shake’. Dit was in 2013 een wereldwijd populaire trend waar mensen zo vreemd mogelijk dansten op het nummer Harlem Shake van producer Baauer. Wanneer je ‘Do The Harlem Shake’ typte in de zoekbalk begon het nummer af te spelen en gingen alle elementen van de website los op de muziek.

Dit zag er dan zo uit:

Een ander voorbeeld van een Easter Egg is het spel Snake wat je misschien nog wel kent van je oude Nokia 3310. Met een technisch trucje kon je iedere video veranderen in dit spel en waande je je weer even in het jaar 2000.

Blog / Videomarketing

Zo pas je je merk aan op de laatste multiculturele Google statistieken

Je loopt het risico niet relevant te worden als je hier geen aandacht aan besteedt… De toekomst is multicultureel! De volgende generatie YouTube-gebruikers zal steeds diverser worden en nieuw onderzoek toont aan wat marketeers moeten weten om het diverse en groeiende publiek te bereiken.

Laatste posts