Erasmus Universiteit Rotterdam

Intenationaal georienteerde onderzoeksuniversiteit, behorend tot de top van Europa

''FJ denkt mee van A-Z, oftewel van concept tot SEO. Het proces houdt bij hen niet op na het afleveren van de video...''

De Doelen
  • Awareness creëren voor internationale studenten
  • Meer aanmeldingen voor internationale opleidingen
De Aanpak
  • Het creeëren van een web-serie bestaande uit 5 afleveringen waarbij we echte studenten volgen
  • De inzet van Trueview video advertenties om op het juiste, relevante moment de doelgroep te bereiken met onze verhalen
De Resultaten
  • 136.000 vertoningen
  • 51.234 weergaven
  • 1% CTR
De Doelen

Het doel van de Erasmus Universiteit Rotterdam was het verkrijgen van meer aanmeldingen voor internationale opleidingen en een betere online vindbaarheid. Er moest awareness gecreëerd worden voor internationale studenten, zodat deze op de hoogte zijn van Erasmus en het aanbod van internationale opleidingen.

De Aanpak

Voor Erasmus Universiteit heeft FJ een web-serie bestaande uit 5 afleveringen ontwikkeld waarin verschillende internationale studenten in de vorm van branded content een kijkje geven in hun studentenleven bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. Door de persoonlijke en realistische weergave krijgen toekomstige studenten een goed beeld van het leven van een internationale Erasmus student en worden zo hopelijk geënthousiasmeerd tot het doen van een aanmelding.

 

De Resultaten

Dit was de eerste keer dat Erasmus Universiteit Rotterdam gebruikt maakte van video marketing, maar door de goede resultaten zal hier in de toekomst meer gebruik van gemaakt worden.

”FJ denkt mee van A-Z, oftewel van concept tot SEO. Het proces houdt bij hen niet op na het afleveren van de video: FJ denkt ook mee over hoe de video daadwerkelijk gezien gaat worden door je doelgroep.”

Claire Coumans - Erasmus School of History, Culture and Communication
nvt
Vertoningen
51.234
Weergaven
1%
Doorklik percentage
nvt
Conversie percentage

Webvideo

Studying Communication and media at the Erasmus University in Rotterdam