Gemeente Alphen aan den Rijn

Rijnvicus

De Doelen
  • Informeren en inspireren van de doelgroep
  • Het werkgeversservicepunt Rijnvicus introduceren aan ondernemingen
De Aanpak
  • Ontwikkelen van een video web-serie
  • Combinatie van interviews en documentaire beelden
De Resultaten
  • Twee documentaire video's
  • Ondernemingen worden geactiveerd om contact op te nemen met Rijnvicus
De Doelen

Rijnvicus is het werkgeversservicepunt van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Zij bieden werkgevers nieuwe medewerkers die graag willen participeren, groeien en ontwikkelen in de samenleving zodat zij niet langer (volledig) afhankelijk zijn van een uitkering.

De Gemeente Alphen aan den Rijn heeft ons benaderd met de wens om een reeks video’s te maken waarin voorbeelden getoond worden van samenwerkingen tussen ondernemingen en werknemers die door Rijnvicus tot stand zijn gekomen.

Door deze samenwerkingen in beeld te brengen zullen ondernemingen geactiveerd worden om contact op te nemen met Rijnvicus.

De Aanpak

Samen met de Gemeente Alphen hebben we een documentaire concept uitgewerkt voor de webserie. In elke video wordt een andere case getoond. De verhalen zijn persoonlijk en dicht op de huid gefilmd.

Door een overkoepelende beeldtaal toe te passen sluiten de video’s bij elkaar aan en zorgen samen ervoor dat de kijker een goed beeld van de mogelijkheden bij Rijnvicus krijgt.

De personages voor de video’s zijn daadwerkelijke werkgevers en werknemers binnen dit project. 

 

 

De Resultaten

Tot nu toe zijn er twee video’s gemaakt met een menselijke, positieve uitstraling. De video’s laten zien dat een samenwerking die via Rijnvicus tot stand komt voor alle partijen een win-win situatie is.

De video’s leveren een grote bijdrage om ondernemingen te stimuleren om contact op te nemen met Rijnvicus. Meerdere video’s binnen de serie zullen volgen. Omdat dit een langdurige campagne is zijn er nog geen resultaten bekend.

-
Vertoningen
-
Weergaven
-
Doorklik percentage
-
Conversie percentage

Webvideo

McDonalds - Marcia
Voskuilen - Mohammed