In samenwerking met Scotch & Soda: 92 Internationale video variaties met verbluffende resultaten
Inschrijven
Blog / Videomarketing

In samenwerking met Scotch & Soda: 92 Internationale video variaties met verbluffende resultaten

Bas / vrijdag 13 april 2018
Leestijd: +/- 4 minuten

De wereld van videomarketing is al enige tijd sterk in ontwikkeling, zonder enkel teken dat dit binnenkort minder wordt. Een belangrijke ontwikkeling is gaande op het gebied van videoformaten. Social media is een van de beste manieren om je video te verspreiden, zowel organisch als in advertentievorm en videomarketing wordt (net zoals ‘standaard marketing’) relevanter en persoonlijker. De doelgroep wordt kritischer en deze kritischer wordende kijker heeft behoefte aan geoptimaliseerde video content. Hierbij horen dus ook de juiste video afmetingen; het standaard 16:9 videoformaat is niet meer geschikt voor alle platforms.

Amsterdams modebedrijf Scotch & Soda begrijpt dit maar al te goed en wilde daarom hun prachtige “From Amsterdam, From Everywhere” videocampagne geschikt maken voor advertenties op zowel YouTube, Facebook en Instagram. Hier hebben wij ze bij geholpen.

Voor de campagne leverde Scotch & Soda 4 langere video’s, geproduceerd door Insurrection, in het standaard 16:9 videoformaat. De 16:9 resolutie video’s zijn perfect te gebruiken binnen het organische bereik, maar niet binnen de betaalde advertentie types. Voor Facebook zijn vierkante video’s geschikt en voor Instagram stories heb je verticale video’s nodig. Daarnaast zijn er voor advertenties verschillende lengtes mogelijk. Op basis van de gewenste doelstellingen is FJ in samenwerking met de Creative Shop verschillende variaties van de video content gaan maken. Het doel was uiteraard niet om de video’s simpelweg in te korten en van formaat te veranderen, maar om de 4 kernboodschappen van de campagne te blijven communiceren naar de doelgroep in een kortere tijd.

De 4 kernboodschappen:

Onze editor Jasper Bruijns en video strateeg Jasper Fraikin zijn in samenwerking met Paulo Martins, Creative Director van Scotch & Soda, en het team van de Creative Shop gaan werken aan ruim 92 video variaties (voor de Nederlandse en Duitse markt) die ieder zijn eigen unieke boodschap communiceert naar de doelgroep. De video’s zijn opgedeeld in de volgende categorieën: Brand, Women, Men en Story of the Journey.

Relevantie is key!

Wat opvallend is is dat de brand video op YouTube van 60 seconden hogere voltooide weergave heeft dan de 30 seconden variant. Hiermee wordt bedoeld dat meer mensen de 60 seconden video hebben bekeken dan de 30 seconden variant. De lengte van de video binnen een advertentie mag dus best lang zijn, zolang de video maar relevant is en jouw doelgroep inspireert. Dat laat deze case in de praktijk ook goed zien.

De 60 seconden Youtube versie:

Op YouTube hebben de 30 seconden video’s de hoogste kijkersloyaliteit. Men heeft de 30 seconden video’s dus het meest afgekeken. Deze scoort in kijkersloyaliteit zelfs beter dan de 15 seconden video die ingezet is binnen de remarketing campagnes. Ondanks dat de 60 seconden video wat betreft kijkersloyaliteit niet gewonnen heeft is de CPV (Cost Per View) wel bijna gelijk aan de kortere 15 en 30 seconden varianten.

Ruim 3 miljoen kijkers

De korte video’s van 10 tot 15 seconden doen het beter op Facebook. In totaal hebben ruim 3 miljoen kijkers één van de video’s helemaal bekeken. Interessant is de hoge CTR (Click Through Rate) en de lage CPC (Cost Per Click) van de campagnes die draaide rondom VOD (Video on Demand) en Canvas (ad type) op Facebook en Instagram.

Tijdens de consideration fase maakten we gebruik van 2 video’s, Canvas en Carrousels voor elk geslacht. Met als resultaat dat in Nederland en Duitsland de Canvas campagnes veel beter presteerde. Mensen hadden engagement met de canvas en werden getriggerd om erop te klikken. Opvallend is dat de carrousel die gericht werd op vrouwen een hogere CTR heeft vergeleken met de mannelijke advertentie. Waarbij Duitsers gemiddeld 17 seconden in de Canvas zaten en Nederlanders gemiddeld 15 seconden.  

De square men versie:

De square women versie:

Bekijk hier de volledige case.

Blog / Customer Journey, Videomarketing

Een toename van 157% in organische zoekopdrachten door video, dit is het geheim!

Voorheen was het nog vrij traditioneel, maar langzamerhand is ook de filmwereld de kracht van videomarketing aan het ontdekken. Een goed voorbeeld is de succesvolle videomarketing campagne voor de film “The Greatest Showman”. Zij adopteerden de video customer journey, een bewezen succesvol onderdeel van videomarketing met verbluffende resultaten!

Laatste posts