Kansen, kansen, kansen! De laatste insights op het gebied van online video zijn bekend
Inschrijven
Blog / Geen onderdeel van een categorie

Kansen, kansen, kansen! De laatste insights op het gebied van online video zijn bekend

Indy / woensdag 28 juni 2017
Leestijd: +/- 5 minuten

Kansen, kansen, kansen! De laatste insights op het gebied van online video zijn bekend

Afgelopen week is er weer een berg aan statistieken losgelaten, onder andere door Google die een data onderzoek van YouTube onder de aandacht bracht. Wat wij erg op prijs stellen, want hoe meer data, hoe beter je huidige video marketing strategie geoptimaliseerd kan worden.

In dit rapport worden een aantal mythes ontkracht, waarvan de uitkomsten inzicht geven in de demografische gegevens van alle YouTube kijkers over de periode 2015 tot 2016. Dit kan natuurlijk erg behulpzaam zijn als je video’s deelt op YouTube of een motivatie zijn om dit zo snel mogelijk te gaan doen. Hieronder lees je de nieuwste inzichten die je video marketing strategie op YouTube beter zullen maken:

Niet alleen millennials houden van YouTube

Naast het feit dat het YouTube gebruik onder 18 plussers van 2015 tot 2016 meer dan verdubbeld is hebben de oudere leeftijdscategorieën het er ook flink van genomen.

Het YouTube gebruik van 35 plussers is met 40% sneller gestegen ten opzichte van de 18 plussers en maar liefst 95% van de 35 plussers die online zijn is binnen een maand door YouTube bereikt. De tijd die 55 plussers op YouTube doorbrengen is van 2015 tot 2016 maar liefst verdrievoudigd en groeide 80% sneller ten opzichte van andere volwassenen. Ook van deze leeftijdscategorie was binnen een maand 95% bereikt.

De mythe dat alleen jongeren op YouTube zitten is bij deze dus ontkracht. YouTube is inmiddels een onmisbaar platform geworden voor zowel jongeren als ouderen en alles ertussenin.

De nieuwste kansen en uitdagingen

Het zoeken naar informatie valt in de top 3 redenen waarom men op YouTube zit. Het hebben van video content (denk aan branded video, een instructiefilm of interactieve video) is dus zeer interessant voor de vindbaarheid van je bedrijf of merk. Zo zou je bijvoorbeeld antwoord kunnen geven op de meest gestelde vragen rondom jouw product of dienst die je doelgroep intypt op Google en YouTube.

Naast het goed vindbaar zijn moet je content ook voor elk apparaat goed zijn ingericht. Zo heeft Ooyala Global Video Index bekend gemaakt dat meer dan 54% van alle afgespeelde video’s mobiel waren. Dat is al 3 keer meer dan in 2013 en 46% meer dan een jaar geleden. Dit komt mede door de toename aan video’s op social media. Veelgebruikers van social media hebben 50% meer waarschijnlijkheid van het kijken naar een online video dan anderen. Inmiddels wordt ruim 80% van alle video’s op social media zonder geluid bekeken. Dit komt omdat men vaak onderweg is of onder werktijd video content consumeert.

video marketing

De toename van mobiel en social media gebruik brengt veel nieuwe kansen en uitdagingen. Sinds enige tijd is live video ook een onderdeel van online video. Maar liefst 80% van alle mobiel internet gebruikers keek in 2016 meer live video dan in 2015 en zegt geïnteresseerd te zijn in de verdere ontwikkelingen. Live streaming records worden telkens opnieuw gebroken en gebruikt door enorme groepen social media gebruikers.

Data driven video for the win!

Welke conclusie kunnen wij nu uit al deze data halen? Data gedreven video en advertising zijn game changers voor alle soorten media en video bewijst zichzelf wederom als de beste manier om de consument te bereiken, te interesseren en verbonden te houden. Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën. We zitten midden in de razendsnelle groei van online video en als het zo doorgaat bestaat 74% van al het internetverkeer aan het einde van 2017 al uit online video content.

Er liggen dus nog veel kansen voor je open! Benieuwd hoeveel? Vraag het videomarketing kansen onderzoek aan en kom te weten hoe jouw bedrijf of merk succesvol kan zijn met online video.

Bronnen:

Ooyala – State of the Media Industry 2017
The Latest YouTube Stats on Audience Demographics: Who’s Tuning In

Laatste posts