De laatste trends voor optimale video marketing
Inschrijven
Blog / Videomarketing

De laatste trends voor optimale video marketing

Indy / dinsdag 11 juli 2017
Leestijd: +/- 5 minuten

De laatste trends voor optimale video marketing

De online video wereld groeit constant, onophoudelijk en in vliegende vaart door met dagelijks nieuwe ontwikkelingen en kansen. Het op de hoogte blijven van alle veranderingen is al knap lastig, laat staan het bijbenen en uitvoeren in combinatie met het behouden van je huidige video marketing strategie. Wij delen graag de laatste trends omtrent video marketing met je.

Eén video is géén video

Video ontpopt zich tot dé manier om toch een directe communicatielijn met mensen in stand te houden, en het is een goede manier om in dialoog te gaan met je klant. Dit jaar draait alles om snelheid, kwaliteit en interactiviteit. Het is een must om je video marketing strategie actueel te houden voor de steeds kritischer wordende kijker. Men kijkt niet meer dan één keer naar dezelfde video, maar heeft behoefte aan structureel en betrouwbaar, maar toch vernieuwend contact.

video marketing

Hiervoor is het hebben van meerdere video’s noodzakelijk. Eén video is géén video want bij elk contactmoment binnen de customer journey moet je relevante content bieden aan de juiste persoon. Hierbij is interactiviteit ook een belangrijk focuspunt, dit wordt steeds persoonlijker. Het is belangrijk om je klanten te kennen en het gesprek gaande te houden om top of mind te blijven. Online interactie vindt in hoog tempo plaats en de aandachtsboog van de klant wordt door alle beschikbare content alsmaar korter; des te belangrijker om genoeg relevante content te kunnen bieden op alle momenten binnen de reis die jouw klant maakt.

Video content is het visitekaartje van je bedrijf

De content die je deelt moet kwaliteit uitstralen en herkenbaar zijn. Dit wekt vertrouwen op en is het visitekaartje van je bedrijf. Het produceren van video’s wordt steeds laagdrempeliger, door de vele beschikbare hulp tools en features.

1. YouTube

Zo heeft YouTube al een aantal hulpmiddelen beschikbaar gesteld waar iedereen gebruik van kan maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe features zoals onlangs de interactieve annotaties en eindschermen voor mobiele kijkers. Met programma’s zoals de YouTube Creator Studio kan je YouTube kanaal makkelijk beheerd worden, zijn analytics verkrijgbaar, kan er contact gezocht worden met fans en mede-videomakers en last but not least: Hier is het YouTube videobewerkingsprogramma te vinden. Gebruik deze samen met de audiobibliotheek om nieuwe video’s te maken, geluidseffecten en unieke muziek toe te voegen of met overgangen te experimenteren. De YouTube Creator Studio is verkrijgbaar in de app store en toegankelijk via YouTube.com.

2. AI in video

Elke video wordt (net zoals tekst) vindbaar op het internet dankzij AI (Artificial Intelligence). Aan de hand van stemherkenning kan AI de tekst in de ondertiteling transcriberen en dat is goed nieuws! Nu ben je dankzij een klein onderdeel van Video SEO ook vindbaar voor zoekmachines.

Let op: Deze automatische manier van ondertitelen is niet waterdicht. Controleer daarom altijd zelf je ondertiteling en verbeter waar nodig is.

video marketing

3. Meer integraties

Er verschijnen continu nieuwe videotoepassingen binnen marketing en CRM systemen. E-mail marketing, social media, zoekmachines en websites bieden hier al veel mogelijkheden in en hebben het succes van video marketing bewezen. Marketing automation biedt i.c.m. de inzet van video content waardevolle tools om nieuwe leads te genereren en te kwalificeren. Zo worden klanten beter door alle processen begeleid.

Het valt niet meer te ontkennen: video marketing is dé manier van communicatie en heeft zijn hoogtepunt nog lang niet bereikt, we’re just getting started. Benieuwd welke kansen er voor jou liggen of wil je een vraag stellen aan onze video strategen

Bronnen: Bloovi 

Blog / Geen onderdeel van een categorie

Kansen, kansen, kansen! De laatste insights op het gebied van online video zijn bekend

Afgelopen week is er weer een berg aan statistieken losgelaten, onder andere door Google die een data onderzoek van YouTube onder de aandacht bracht. Ideaal voor de verbetering van je video marketing strategie.

Laatste posts