LinkedIn introduceert video-advertenties
Inschrijven
Blog / Videomarketing

LinkedIn introduceert video-advertenties

Jasper / donderdag 19 april 2018
Leestijd: +/- 5 minuten

In maart maakte product directeur Abhishek Shrivastava van LinkedIn Marketing Solutions bekend dat er een nieuw advertentietype wordt gelanceerd op het zakelijke platform. Hoewel een doorsnee LinkedIn-newsfeed al veel video’s bevat bleven de videoadvertenties tot op heden nog achterwege. Het professionele netwerk van Microsoft introduceert nu een native advertentie-indeling, waarin videoadvertenties als zelfstandige berichten in de feed worden weergegeven.

Beeld, geluid en beweging voor B2B

Shrivastava noemt videoadvertenties op LinkedIn een manier om “beeld, geluid en beweging” naar zakelijke marketeers te brengen. Daarnaast laat Shrivastava weten dat er door het bedrijf volledig ingezet wordt op “B2B video’s”. Waar de meeste video’s gezien worden als een manier om vooral voor bewustzijn te zorgen over bijvoorbeeld een bepaald merk, zijn die op LinkedIn completer.

Deze advertenties moeten vooral ontworpen worden om het hele marketingpakket te doorlopen. Door deze koppeling krijgen merken en bedrijven de kans om hun doelgroep op het zakelijke platform beter te kunnen bereiken en mee te nemen in de video customer journey.

Met LinkedIn heb je de mogelijkheid om met je video advertentie te targetten op bijvoorbeeld bedrijfsfunctie, branche en studierichting. Daarnaast geeft LinkedIn de mogelijkheid tot het targetten van Matched Audiences. Hiermee kun je je web bezoekers re-targetten, de contacten uit je klantenbestand en marketing platformen bereiken en bereik je beslissers bij doel ondernemingen voor je account-based marketing programma’s. Dit is voor B2B ondernemingen die video-advertenties willen toepassen natuurlijk ideaal.

Onderschat platform

De video-advertenties beginnen automatisch met afspelen, maar in eerste instantie zonder geluid. Daarmee volgt LinkedIn de trend binnen de wereld van sociale netwerken, al doet het dat wel relatief laat.

Linkedin is een onderschat platform waar door marketeers nog te weinig gebruik van wordt gemaakt. YouTube, Facebook, Instagram zijn de platformen die nog vaak boven aan de advertentielijst staan, meestal in de hoop op een ‘’viral’’, en dat is zonde! LinkedIn bezit veel belangrijke data waarop nog specifieker getarget kan worden bij een B2B doelgroep, tevens is deze data ook betrouwbaarder en actueler dan Facebook bijvoorbeeld, waar momenteel veel ophef over is.  

Welke advertentiesoort kies je?

Er zijn verschillende manieren waarop je video-advertenties kunt toepassen op LinkedIn. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Sponsored Content campaign om een video op je bedrijfspagina te promoten of Direct Sponsored Content om een specifiek publiek te targetten met video-advertenties die je daarvoor niet zelf op je pagina hoeft te delen, maar die enkel in de tijdlijn van je target audience naar voren komt.

Zoals bij elke marketingstrategie, zorg ervoor dat je een duidelijk doel hebt met je campagne. Voor ieder doel zijn andere statistieken relevant om resultaten te meten. Een paar voorbeelden van doelen met bijbehorende statistieken zijn:

Daarnaast is het vanzelfsprekend dat je de content van je video-advertenties goed aansluit op je doel. Voor de hierboven genoemde doelen zou dit het volgende kunnen zijn:

Voor brand awareness en brand consideration:

Voor demand generation:

Bij de start van een nieuwe advertentie strategie adviseren wij altijd om een A/B test uit te voeren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld twee verschillende begin scènes te gebruiken om te testen wat jouw doelgroep aantrekt en welke video ze het meeste bekijken, de meeste interactie mee hebben of het langste blijven kijken. Ga je voor het eerst adverteren via LinkedIn en wil je graag gebruik maken van video? Houd dan de resultaten nauwlettend in de gaten en blijf testen om jouw campagne beter te optimaliseren. Zorg ervoor dat de video onder de 1 minuut is en dat de eerste paar seconde sterk genoeg zijn om de aandacht te trekken van jouw doelgroep.

Dit artikel verscheen ook op Marketingfacts.

Blog / Customer Journey, Videomarketing

Een toename van 157% in organische zoekopdrachten door video, dit is het geheim!

Voorheen was het nog vrij traditioneel, maar langzamerhand is ook de filmwereld de kracht van videomarketing aan het ontdekken. Een goed voorbeeld is de succesvolle videomarketing campagne voor de film “The Greatest Showman”. Zij adopteerden de video customer journey, een bewezen succesvol onderdeel van videomarketing met verbluffende resultaten!

Laatste posts