Hans Liberg

Doel: Het creëren van een virale video om het online bereik te verhogen. 

 

De comedian weet in korte tijd via zijn Facebookpagina meer dan 2,5 miljoen mensen te bereiken.

AdFormatie, 24 november 2014

Werkwijze

De video was geproduceerd in de bestaande setting van de ATTACA show van Hans Liberg. Hierbij haakte hij aan het begin in op de actualiteit van de ‘zwarte pieten’ discussie. De show was zo opgenomen dat je als kijker echt onderdeel van het publiek in de zaal werd. 

Vervolgens is het toenmalige bereik van de Facebook pagina van Hans Liberg gebruikt om de video op een organische manier aan een groot publiek te verspreiden. FJ heeft deze productie binnen één week op touw gezet en de dag nadat Sinterklaas het land in kwam gepubliceerd.  

 

Resultaat

Dagelijks gaan hordes ouderen en jong volwassenen naar de website van Hans Liberg. Na de video waren ze op zoek naar meer inspiratie. De humor die de virale video had, inhakend op Zwarte Piet, zorgde ervoor dat de online beleving omhoog ging en daarmee de online kaartverkoop. 

Er zijn in totaal organisch 2.511.872 mensen mee bereikt die een gemiddelde kijkersloyaliteit hadden van 0:49 seconden. De video had in totaal 1.061.472 unieke weergaven. De conversie naar de website steeg hierbij met 42%. 

Uw case hier ook bij?

Laat onze FJ Minds u vertellen hoe online video voor uw organisatie ingezet kan worden.