Van 360 graden fotografie naar 360 graden video

Sabine
Van 360 graden fotografie naar 360 graden video

Vernieuwend zijn als bedrijf is tegenwoordig een doel wat bijna elk bedrijf op het lijstje heeft staan. Toch blijkt in de praktijk dat de meeste bedrijven eerder reactief dan actief handelen. De optie wordt vaak pas overwogen als een deel van de concurrentie hen al is voorgegaan. Het is dan meer een ‘must’ om niet achter te lopen en hiermee marktaandeel te verliezen. Toch kom je met actieve reactie verder; dit geldt ook voor uw online videocontent strategie.

Upcoming trend in videoland

Binnen ons vakgebied is de mogelijkheid tot het maken van 360 graden foto’s onderhand al wat bekender. De technologische ontwikkelingen staan niet stil. Zo worden de eerste 360 graden video’s inmiddels al ingezet als marketingtool.

Wat is een 360 graden video?

Om dat uit te leggen komen we toch nog even terug op 360 graden fotografie. Bij 360 graden foto’s kan de kijker in de foto in de rondte bewegen. Zo kunt u elke hoek van een ruimte zien met één foto. Bekijk hiernaast ons project voor Van der Valk.

Bij 360 graden video gaat dit dus een stapje verder. Ditmaal heeft de kijker de regie om zich in een video in de rondte te bewegen. Wij gaan zelf ook aan de slag met 360 graden video’s omdat we hier een duidelijke toegevoegde waarde van inzien voor onze klanten. We willen het aanbod van online videocontent zo optimaal mogelijk aanbieden en we zijn daarom al druk bezig met toepassingen van dit middel voor bestaande klanten.

Sluit aan bij de early market

In de overload aan informatie die online beschikbaar is, is opvallen niet makkelijk. Het gebruik van beeld - en vooral video - bevordert het aantal bezoekers en de bezoekduur aanzienlijk. Nu de 360 graden video nog niet al te bekend is, is dit middel een hele interessante om als bedrijf in te zetten. Door de relatieve onbekendheid die er momenteel nog is rondom dit middel, maakt dat de toepassing ervan des te meer zal opvallen. Het geeft het bedrijf daarnaast een vernieuwende en professionele uitstraling.

Oftewel, door snel en actief te reageren op deze video-ontwikkeling kunt u door de nieuwigheid die er nog aan zit, nog meer uit de tool halen dan wanneer u het op een later moment inzet.

Hoe kunt ú het inzetten?

360 graden video’s zijn er met echte beelden of animatiebeelden. Zoals eerder besproken zoekt men tegenwoordig doelgericht naar informatie. 360 graden video’s sluiten goed aan bij deze veranderende vraag en biedt kijkers de mogelijkheid om zelf de regie in handen te nemen. Met de 360 graden beelden kunt u uw klant actief laten meekijken binnen uw bedrijf. Toepasmogelijkheden met de 360 graden video techniek zijn:

  • Het creëren van virtuele tours door uw bedrijf
  • Het promoten van een product, dienst of project
  • Het creëren van een instructie of trainingsvideo
  • Het laten herbeleven van een evenement

 

Bekijk hieronder een voorbeeld 360 graden video gemaakt door 360 Labs (wordt enkel ondersteund door Google Chrome).