De video customer journey: Hetzelfde principe toegepast op structurele video content
Inschrijven
Blog / FJ Meeting

De video customer journey: Hetzelfde principe toegepast op structurele video content

Indy / dinsdag 21 november 2017
Leestijd: +/-2 minuten

Het is een probleem waar iedere marketeer wel eens tegenaan gelopen is. Hoe zorg je nu dat jouw product of dienst verkoopt? We worden allemaal gefrustreerd door advertenties die ons direct een product of dienst willen verkopen. Het voelt te opdringerig en schiet daarmee het doel voorbij. Er wordt nog te vaak gebruik gemaakt van de eenmalige marketing inzet waarbij niet wordt nagedacht over de lange termijn verhouding met de (potentiële) klant, die in deze tijd noodzakelijk is voor het realiseren van een conversie.

De laatste tijd lijken (gelukkig) steeds meer marketeers zich bewust te worden van dit probleem, maar wat is nou dé manier om kopers bezig te houden en te verbinden? Het is een kunst om de juiste balans tussen data en creativiteit te vinden en de klant hiermee te verbinden, koesteren en laten converteren binnen de verschillende fases van de klantreis. Hierin speelt video, maar vooral de manier van inzet hiervan een grote sleutelrol.

Één video de wereld in schieten is als in een sneeuwstorm de aandacht willen vestigen op één sneeuwvlok. Nog voor je met je ogen kan knipperen ben je ondergesneeuwd. Wat echter als het je lukt de storm te zijn?

Iedere fase die de klant doorloopt, van de eerste ontmoeting met het merk of dienst tot de aanschaf of gebruik van het product of dienst moet op elkaar afgestemd zijn en elke stap verder in het traject moet ook van toegevoegde waarde zijn voor de klant.

Wij geloven bij FJ heilig in de lange termijn en naar een lange termijn-doelstelling toewerken vergt meer dan af en toe zichtbaar zijn door de inzet van ‘’eenmalige’’ video’s. Een geoptimaliseerde klantreis creëert customers for life. Loyale klanten die zich persoonlijk verbonden voelen met jouw werk zijn van terugkerende waarde. Dit noemen wij de video customer journey. Hetzelfde principe, toegepast op structurele video content.

Tijdens de FJ Meeting spreekt Fabian over de Video Customer Journey. Wat is de toegevoegde waarde van een Video Customer Journey binnen jouw marketing strategie, hoe kun je hier zelf mee aan de slag en wat gebeurt er op gebied van video en de klantreis in 2018? Fabian deelt in zijn keynote verschillende inzichten uit de praktijk om ook zelf succesvol online video content binnen je marketingstrategie in te zetten.

 

‘Eén video is géén video”.

Fabian Fraikin, FJ Creative. Digital. Production.

 

Dit jaar vindt de FJ Meeting plaats op woensdag 22 november. Benieuwd naar het programma en de andere sprekers? Bekijk hier meer.

Laatste posts