Video ROI: 3 tips om het meeste uit uw video investering te halen
Inschrijven
Blog / Videomarketing

Video ROI: 3 tips om het meeste uit uw video investering te halen

Fabian / maandag 25 januari 2016
Leestijd: +/- 5 minuten

Ik vind het geweldig dat steeds meer organisaties over de hele wereld de voordelen van videomarketing beginnen in te zien. Wat jammer is dat sommige organisaties het produceren van video’s zien als een enorme uitgave. In plaats van dat ze het zien als een investering in hun merk, product of organisatie.

Naar mijn mening zouden meer bedrijven video moeten zien als een investering in hun bedrijf. In de hoop met deze investering en een goed converterende video daar daadwerkelijk iets voor terug te krijgen. Zoals in de vorm van verkoop of de registratie van potentiele leads. Vanuit deze gedachten heb ik de volgende tips voor u samengesteld.

3 tips om het beste uit uw video investering te halen.

Een succesvolle videomarketing of reclame strategie (content strategie) vergt niet alleen een goede planning, er zijn ook een aantal essentiële elementen die toegepast moeten worden om u de juiste kant op te laten gaan.

1.  Definieer een doel voor uw VIDEO

Hoe zal u ooit weten of u een positieve Rate of Investment (ROI) krijgt op een video als u in eerste instantie niet weet WAAROM u een video wilt produceren? Nadat u bent gestopt met het uitspreken van oooh’s en aaah’s over hoe mooi en goed uw video eruit ziet, is het tijd om een test aan te gaan met uw publiek… u heeft hoogstwaarschijnlijk een aantal kijkers (misschien heeft u wel heel veel kijkers) dat is super, maar wat nu?

Hoe weet u nu of uw video succesvol was? U zou terug moeten kijken naar de doelen die door u bepaald zijn samen met de KPI’s (Key Performance Indicators) die u heeft geselecteerd voor het definiëren van het succes. Heeft u uw aantal potentiele leads flink zien stijgen? Heeft u uw doelgroep anders zien reageren dan normaal?

Het bepalen van je succes hangt af van welke kant je in eerste instantie op wilde gaan!
“Zou je me alsjeblieft willen vertellen welke kant ik op moet vanaf hier?” “Dat hangt af van waar je heen wilt,” zei de Kat. „Het maakt mij niet uit-” zei Alice. “Dan maakt het niet uit welke kant je opgaat, ‘zei de Kat.
~ De avonturen van Alice in Wonderland van Lewis Carroll

2.  Een efficiente content marketing strategie!

Hoe beter de connectie is tussen de video die u produceert en de huidige content marketing strategie, des te meer de video oplevert. Het vanuit een vogelvluchtperspectief bekijken van uw marketingplannen maakt het mogelijk om binnen uw organisatie video op elk moment te postioneren. Zo kunt u bijvoorbeeld inhaken op actuele trends en ontwikkelingen. Hier zijn tegenwoordig al heel handige ‘basis kalenders’ voor. Het produceren en consistent publiceren van waardevolle video content zorgt ervoor dat u uw publiek op een regelmatige basis blijft betrekken.

3. Produceer drie in plaats van “maar” één video. 

Als u op een goede consistente manier een content kalender weet te creëren, dan geeft dit de mogelijkheid om zelf meer uit uw video productie te halen! Daarnaast zorgt deze kalender ervoor dat u en uw team de importantie begrijpt voor het publiceren van content op een regelmatige basis.

Veel productie bedrijven (net als wij) werken met fixed prijzen per dag(deel). Met een beetje handigheid kunt u (en daar helpen wij u graag bij) uw aantal geproduceerde video’s binnen een dag(deel) verhogen. Door in één dag meerdere video’s op te nemen, kunt u meer video content produceren. Dit is een werkwijze die we vaak adviseren in onze content strategie voor klanten. Zo produceren wij ±drie video’s in één dag, waardoor u met drie fantastische video’s eindigt in plaats van slechts één.

Laatste posts