Dit zeggen de experts over videomarketing in 2018
Inschrijven
Blog / Videomarketing

Dit zeggen de experts over videomarketing in 2018

Indy / woensdag 31 januari 2018
Leestijd: +/- 5 minuten

Aan het eind van 2017 vond de vierde editie van de FJ Meeting plaats. Ons jaarlijks videomarketing congres. Tijdens deze middag vol inspiratie en videomarketing tips deelden verschillende experts de meest interessante videomarketing inzichten die zij in 2017 hebben opgedaan en de grootste voorspellingen voor het nieuwe jaar.

We hebben er vier voor je verzameld, deze zijn ook te vinden in onze nieuwste guide voor 2018. Dit videomarketing handboek is jouw one-stop-shop voor alles rondom het bouwen van een eigen videomarketing strategie en de laatste trends en ontwikkelingen binnen de wereld van online video in 2018.

 

Wat zeggen de experts?

’’Bedrijven moeten uit hun comfort zone stappen en de doelgroep op een andere, creatieve manier aanspreken’’

Tim van der Wiel, Co-founder en Creative Director GoSpooky

De meeste bedrijven zijn nog bezig met een inhaalslag van een paar jaar geleden. Om de jonge social media gebruiker te bereiken moeten bedrijven uit hun comfort zone stappen. Marketing op Snapchat en Instagram verhalen zijn een stuk belangrijker dan gedacht om de jonge social media gebruiker te bereiken. Bedrijven moeten mee naar de volgende stap in 2018. Denk hierbij aan vertical video en meer user generated content. Bedrijven moeten uit hun comfort zone stappen en hun doelgroep op een andere, creatieve manier aanspreken.

 

‘’De beauty wordt bij video vaak overbelicht, de brains zorgen ervoor dat je je doelen bereikt’’

Joris Cornielje, Sr. Creative MediaMonks

Begin in 2018 eens met smart productie! Je hebt hetzelfde budget als vorig jaar, maar opeens 16 platformen waar je video voor nodig hebt, het liefst ook verschillende soorten. Klinkt bekend? Dit is waarom je naast je creatieve geest beter ook een excelsheet kunt openen als je met online video aan de slag gaat. Hoe vertel je een verhaal? hoe zorg je dat de video vet wordt, maar nog wel bij je merk past en hoe zorg je dat je zoveel mogelijk uit een videoshoot haalt? Denk hierbij aan content voor je website, social media, banners, GIFs of een nieuwsbrief. Men vergeet vaak het grotere plaatje, het is belangrijk om hier ook in de productiefase al aan te denken.

Als Senior Creative van MediaMonks vertelde hij tijdens ons jaarlijks videomarketing congres FJ Meeting over hoe er bij MediaMonks wordt omgegaan met de vragen van bedrijven die materiaal nodig hebben voor al hun online kanalen, maar binnen hetzelfde budget als vorig jaar. Haal met wat extra denkwerk veel meer uit een video shoot, zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Doe meer aan smart productie.

 

’’Online video content zonder strategie behaalt zijn doelstellingen niet’’

Jasper Fraikin, Co-founder FJ Creative. Digital. Production

We zien het vaak gebeuren.. Een video campagne wordt vol enthousiasme gelanceerd, maar behaalt de doelstellingen niet door een aantal voor de hand liggende beginnersfouten. Het is belangrijk om de videomarketing mindset zelf te begrijpen en te activeren. Strategie is hierin het sleutelwoord voor het behalen van het gewenste succes. Wie is je doelgroep, waar kun je die bereiken, hoe kun je die bereiken, hoeveel video’s heb je hiervoor nodig, op welke platformen worden welke video’s verspreid, hoe komen die video’s eruit te zien, wat is de call to action, wat gebeurt er als de video niet werkt zoals verwacht? Dit zijn een aantal vragen die bij iemand met een videomarketing mindset horen op te komen. Zorg dat jij deze mindset in 2018 adopteert, ga voor echte resultaten!

 

‘’Één video is géén video’’

Fabian Fraikin, Co-founder FJ Creative. Digital. Production

De video customer journey wordt steeds belangrijker. Een geoptimaliseerde klantreis creëert customers for life. Loyale klanten die zich persoonlijk verbonden voelen met jouw werk zijn van terugkerende waarde. Dit noemen wij de video customer journey. Hetzelfde principe, toegepast op structurele video content. Zorg dat je je doelgroep niet één keer inspireert maar dat je dit vaker doet om je boodschap echt te laten werken. Zorg ervoor dat je verhalen blijft maken waarvan de kijker de tone of voice en look & feel herkent.

Erachter komen hoe je deze tips het beste kunt toepassen in de praktijk en nog veel meer? In het videomarketing handboek delen wij alles wat je nodig hebt om dit jaar succesvol videomarketing in te kunnen zetten, zo ga je onder andere leren:

 

Wees op tijd!

Download nu het videomarketing handboek om erachter te komen wat dit jaar de grootste trends zijn en hoe jij hier zelf succesvol mee aan de gang kunt.

Laatste posts